Livet är bra

Hej!
 
Livet är rätt så bra just nu, eller rättare sagt fantastiskt bra. Jag är nämligen klar med hela gymnasiet och nu väntar två veckor av bara roligheter. På fredag åker jag en vecka till Ayia Napa tillsammans med mina fem vänner och där ska vi sola, bada och bara ha det roligt. Det ska bli så härligt, men samtidigt overkligt att vi ska åka. När vi bokade var det ca 140 dagar kvar och nu är det bara två dagar kvar. Tiden går sjukt snabbt!! Men något som känns ännu mer overkligt är att jag aldrig mer behöver plugga, förrän jag själv väljer det förstås. Så underbart!
 
 
Just nu sitter jag ute på altanen och njuter av vädret. Hör och häpna. Det har varit sol och varmt i Gällivare i över en vecka. Helt otroligt, så jag har passat på att vara ute så mycket som möjligt. Det är därför det har varit så dåligt med blogginlägg. Dock är jag lite rädd att allt bra väder är nu och så blir det kallt och tråkigt på studentbalen och studentdagen. Fast vädret är ju ingenting som jag kan påverka, så det är bäst att försöka tänka positivt, att det kommer att bli strålande väder då. 
 
Nedräkning:
Ayia Napa - 2 dagar
Studentbal - 14 dagar
Studentdag - 16 dagar
 
Nu ska jag fortsätta att njuta i solen och sedan blir det thailunch. Mums! Livet är fantastiskt bra!!!

200 mils resande på 4 dagar!

Hej!
 
I och med långledigheten som inträffade på grund av Kristi himmelfärdsdagen passade jag på att resa, närmare bestämt till tre städer på fyra dagar. Det blev en resa på totalt 200 mil. Jag tänkte som så att jag lika gärna kan passa på att resa när jag väl är ledig och inte har några skolarbeten. 
 
Första resan gick till Luleå för shopping tillsammans med min syster. Vi åkte tidigt på morgonen med tåg och kom hem sent på kvällen med buss. Bussresan tog seriöst fyra timmar och det var så långtråkigt, men busschauffören var i alla fall snäll och släppte av oss så nära vårt hus som han kunde. Jag hittade mycket fint på stan och jag är riktigt nöjd med mina köp.
 
Andra resan gick också till Luleå, men denna gång för ett zumbaparty med nio instruktörer från olika ställen i Norrbotten. Jag blev upphämtad tidigt på morgonen av Janne och Maria och sedan hämtade vi även upp Sabine och Meiri. Det var en full bil som rullade ner till Luleå. Väl framme strosade vi runt lite på stan och sedan åt vi lunch innan det var dags för 2 timmars zumbande.
 
 
Jag tycker att det var ett riktigt roligt zumbaparty, speciellt när det var så många olika instruktörer. Det blev på så sätt fler stilar och olika koreografier. Jag fick också chansen att leda en låt, eller ja, jag hade inte riktigt något val. Meiri puttade fram mig och sa "Du kan den här låten!", haha. Så det var bara att hoppa upp på scenen där Maria redan stod och köra Rihannas Diamonds tillsammans med henne inför ca 70 pers. Det var i alla fall jätteroligt! Det var många nya instruktörer som gjorde sin premiär.
 
Imponerad av Linda som gjorde sin premiär som instruktör med en helt ny låt!! 

Efter allt dansande var vi helt slut och hungriga som vargar. Vi åt middag på samma ställe där vi åt lunch, vilket var en sushi- och salladsbar. Jag smakade sushi för första gången, men det var inte riktigt något för mig. Sedan rullade vi hem igen. Jag hade en super rolig dag och det går inte att ha tråkigt tillsammans med zumbagänget. Titta på filmklippet så förstår ni ♥
 
 Klicka på bilden för att se filmen.
 
Tredje och sista resan gick till Umeå och det tar verkligen en evighet att åka bil dit. Min syster ska börja riksfriidrottsgymnasiet där till hösten, så hon hade blivit tillkallad dit för att träffa tränarna, gå rundtur på skolan, se elevhemmet osv. Jag passade på att följa med för att träffa min bästa vän Ebba som jag inte hade träffat sedan förra påsken. Det var så roligt att träffa henne igen, även fast det bara var för en dag. Sedan måste jag bara tillägga att det var jättefint väder i Umeå. Nästan som sommar.
 

Jag har förresten tagit bort tandställningen efter att ha haft den i 2 år & 3 dagar. Det känns underbart och jag kan inte sluta att le. Äntligen har jag ett fint leende!!
 
 
När jag loggade in på bloggen idag upptäckte jag denna kommentar och jag blev så förvånad. Jag hade aldrig kunnat tänka mig detta, men det känns såklart jätteroligt!
 
 
Nu har det här inlägget blivit alldeles för långt, så jag avslutar nog här. Vi hörs! ♥

Framtiden & sent födelsedagsfika!

Hejhej!
 
Livet rullar på som vanligt i samma snabba tempo, men det gör inte mig något för jag kan knappt vänta till studentdagen. Okej, där talade jag inte riktigt sanning. Det ska bli så skönt att slippa alla skolarbeten, men tråkigt att splittras från alla kompisar och läskigt att inte längre ha skolan som en trygghet. I 13-års tid har jag alltid haft skolan att gå till, men till hösten är det upp till mig vad jag väljer att göra om dagarna. Det är skrämmande, men samtidigt spännande. Det är nu livet börjar.
 
Det känns skönt att ha fått jobb i sommar, så jag får in lite pengar och samtidigt har något att göra om dagarna. Jag ska jobba på Top Bostäders ekonomiavdelning i sju veckor och det blir nog mycket bra. Till hösten blir det att leta jobb och sedan jobba i ett år. Jag måste spara ihop så mycket pengar som möjligt så att jag kan genomföra min dröm, att åka till Kina på ett studieår. För att ha lite grundkunskaper i kinesiska innan jag åker (om jag åker) så har jag sökt kinesiska för nybörjare på LTU. Det ser jag framemot att börja med, om jag kommer in dvs. Ja, detta är mina planer för det närmaste två åren och sedan får jag se vad jag gör.
 
 
Igår bjöd jag Tilda och Fia på ett sent födelsedagsfika. Det kändes lite konstigt att fira mig när det var en månad sedan jag fyllde år, men det var i alla fall trevligt och jag fick så fina presenter. Det bästa, förutom att bli firad förstås, var att jag äntligen hade en anledning att baka. Inte för att jag behöver ha en anledning för att baka, men det känns lite konstigt att baka mycket bara för att. Jag bjöd i alla fall på bär cupcakes med vit chokladfrosting och en nutellatårta. Det stillade min bakningsabstinens. Bakverken blev supergoda och det var extra roligt att göra tårtan, eftersom den kommer från min franska nutella receptbok som jag köpte i Paris i somras. Det var dock en aning svårt att tyda receptet, eftersom jag inte är någon expert på franska och google translate inte är 100 % pålitligt, så jag fick improvisera lite grann.
 
 
Vi hörs! ♥

RSS 2.0