Lov + Beyonce

Hej!

Nu är det bara en vecka kvar i skolan innan jag och Idre, norra Hälsingland, Norrbotten, Jämtland, Västerbotten och Västernorrland får sportlov. Det ska bli så härligt! En hel vecka utan skolan att tänka på. Egentligen skulle jag behöva plugga lite, eftersom, ja, vi har så mycket skolarbeten veckan efter lovet. Men loven är inte till för att plugga, så därför tänker jag inte plugga punkt slut. Mitt sportlov kommer nog spenderas så som namnet antyder, att sporta. Jag hoppas på fint väder hela veckan, så kan jag sticka ut och åka längd och även slalom. 

Ni vet videoklippet jag la upp i mitt förra vanliga inlägg? Det med att Beyonce överraskar elever. Jo, det är så att Beyonce har en kampanj tillsammans med Michelle Obama som går ut på att minska övervikten bland barn. Hon har gjort en ny version av sin låt "Get Me Bodied" samt en koregrafi med fettförbrännande danssteg till. Det verkar vara många skolbarn i USA som får lära sig den här koregrafin i skolan, typ på idrottslektionen. Jag hittade i alla fall en video med instruktioner till hur man gör koregrafin, så den dansen har jag försökt lära mig nu i helgen. Den var rätt så lätt att lära sig och nu kan jag nästan hela dansen utantill. Jag tycker att det är jätte roligt att lära sig nya danser och här kommer videon om ni också vill lära er.



http://www.kingsizemagazine.se/News.aspx?ArtNo=20189 

Nu måste jag ta tag i plugg och sedan bli det core och zumba. Vi hörs!♥

Dag 2 - En gammal bild på dig själv

Hej!

Här kommer dag två av 30 dagars listan. Som kompensation för att jag har varit så dålig med den här listan kommer därför tre gamla bilder på mig.







Kvaliten på bilderna är inte den bästa, eftersom jag fotade bilderna med min digitalkamera.

Jag kan inte förstå att jag har varit så där liten, haha! Jag kommer förresten inte ha tid att göra den här listan varje dag, men jag ska försöka att inte låta allt för många dagar gå emellan varje "dag".

Vi hörs!♥

Skola + macarons + Beyonce

Hej!

Livet rullar på som vanligt för mig, men något lugnare än vad jag hade förväntat mig så här före ett lov. Till en början såg det ut som att alla skolarbeten skulle hamna veckan före lovet, men nu verkar de ha hamnat veckan efter lovet. Tre prov och en inlämning första veckan efter lovet, härligt! Jag gillar lärarnas förmåga att kommunicera med varandra vad gäller prov -och inlämningsdatum. Tummen upp för det!

Denna vecka har jag haft det roligaste skolarbetet på länge eller möjligtvis någonsin. Jag valde att skriva om franska bakverk när vi skulle skriva + redovisa om kultur på franskan. Min lärare frågade då om jag skulle ha lust att baka något franskt som jag sedan kunde bjuda på under redovisningen. Ni kanske har märkt att jag älskar att baka? Haha! Såklart att jag ville göra det. Ett stort plus är ju att jag ska få pengar ifrån skolan för ingredienserna och även ledigt från en lektion.

Jag provade att göra macarons för första gången och jag blev super nöjd med resultatet. Jag var rädd att misslyckas, eftersom jag har hört att det är svårt att lyckas med macarons. Det blir absolut att göra dessa små franska bakverk fler gånger!


Hallonmacarons

När jag surfade runt på Youtube bland Beyonce's musik hittade jag detta klipp.



Jag önskar så att jag hade fått vara med om det där. Jösses vad överraskad man hade blivit! Synd bara att jag bor i norraste Sverige och något sådant aldrig skulle hända..

Beyonce verkar vara en så glad, trevlig och jordnära tjej. Hon ser alla och är inte så där ytlig som många kända personer är. Hon verkar vara en vettig tjej. Jag skulle så gärna vilja träffa henne eller åtminstone gå på en av hennes konserter. Jag hoppas verkligen att det är möjligt någon gång i framtiden.

Nu ska jag ladda inför 75 min zumba. Vi höres!♥

Dag 1 - En bild på en riktigt bra vän

Hej!

Jag börjar även detta inlägg med att be om ursäkt och denna gång för att jag inte har börjat med 30 dagars listan. Det var nästan tre veckor sedan jag skrev att jag skulle börja med den. Shame on me! Jag vet egentligen inte varför jag inte har börjat med den. Det har bara inte blivit av, men det ska det bli ändring på nu. Här kommer dag 1: en bild på en riktigt bra vän.

Jag har flera riktigt bra vänner, som jag tycker mycket om och en av dem heter Ebba. Jag har känt Ebba enda sedan hon föddes och vi har i princip varit bästa vänner sedan dess. Tråkigt nog bor vi 50 mil ifrån varandra, så vi kan inte träffas särskilt ofta. Men på något sätt tycker jag om det, för då blir det extra speciellt när vi väl träffas. Fast jag saknar ändå att inte kunna ringa och fråga om vi ska hitta på något eller bara komma på spontan besök.

Jag och Ebba har oändligt många minnen tillsammans och fler kommer vi att skapa. Även fast vi bor en evighet ifrån varandra vet jag att hon alltid finns där för mig. Det är Ebba jag ringer om det är något som bekymrar mig eller om det är något roligt som har hänt eller bara för att prata. Hon lyssnar och bryr sig och är en så omtänksam person.

Ebba betyder sjukt mycket för mig och jag saknar henne varje dag! Jag älskar dig bästa vän ♥


Min fina Ebba ♥
Snyltade bilden från Ebbas facebook. Jag hoppas att det är okej?


Ebba 6 år och jag 8 år på semester i Danmark.
Jag tycker att citatet passar perfekt in på oss.

Nu ska jag ta och sova. Jag är sjukt trött och det ska bli så skönt att få sova ut imorgon. Vi hörs! ♥

Sjukt kul kväll med nya engelska vänner

Hej!

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, men den beror helt och hållet på skolan. Det är bara två veckor kvar till sportlovet och som alltid väljer alla lärare att deras arbeten ska in innan lovet.. Jag vet inte hur jag ska klara av alla skolarbeten, för jag är så sjukt skolless just nu. Helgerna och loven är vad jag lever för!

Igår var det en mycket händelserik dag med både bra händelser och dåliga händelser. Det var så här att 17 stycken elever från en skola i Nailsea i England kom hit för att besöka Gällivare under denna vecka. Det är något projekt mellan skolor i England, Tyskland, Italien, Belgien och Sverige och min skola är med i det projektet. Jag vet inte så mycket om det, men det rör i alla fall elever som läser ekonomikurser.

Vi började med att spendera eftermiddagen på Dundret tillsammans med engelska eleverna. Madrass/pulka/bobåkning stod på schemat. Det blev tyvärr ingen gemenskap där, för vi hade redan börjat åka när de kom och det blev typ att vi stod på varsin sida av backen. Jag vet inte varför, men jag tror att det berodde på att vi inte presenterade oss eller mötte dem när de kom. Trots det verkade de i alla fall ha riktigt kul. Jag tröttnade dock efter ett tag och började frysa, vilket de flesta i min klass också gjorde. Vädret var inte det bästa om man säger så.

Dagen på Dundret slutade hemskt. En klasskompis till mig råkade ut för en förskräcklig olycka, men som tur var blev hon inte allvarligt skadad. Det såg dock riktigt hemskt ut och jag blev orolig.

Kvällen fortsatte att spenderas med engelska eleverna, men denna gång bara två stycken för mig. Jag och Lise (klasskompis) bjöd hem två stycken tjejer på middag. Tjejerna var 15 och 16 år gamla och hette Georgina och Heather. Det var lite stelt och mycket pinsam tystnad i början. Det var svårt att komma på någonting att prata om, men då kom Ellen och räddade stämingen. Tack Ellen. ♥ Stämningen lättade något enormt och vi pratade på, skrattade och tittade på roliga videos på youtube. De stannade i ca fyra timmar och vi hade en sjukt kul kväll. Jag hade ont i käkarna för att jag skrattade så mycket, haha! Det ser jag som ett bra betyg på kvällen. Nu vill jag åka och hälsa på Heather och Georgina och de andra eleverna i Nailsea. Jag hoppas att det är möjligt i framtiden!


The braces gang! Vi märkte att vi alla hade tandställning, haha!


Från vänster: Jag, Heather, Ellen, Georgina och Lise.
Bild från Heather.

Nu ska jag se one tree hill s9e06 och sedan traska iväg till zumba. Ha en bra fredag! Vi hörs♥

Yoga + bakningsabstinens + luftballonger

Hej!

I det här inlägget, http://onetreehillblom.blogg.se/2011/november/, skrev jag att jag hade provat på yoga för första gången sedan jag var 13-14 år. Jag avslutade stycket med att säga att det nog blir att gå någon fler gång. Ja, gissa vad som hände? Redan efter andra passet var jag beroende, hehe. Nu har jag gått regelbundet på yoga i typ tre månader. Det är en gång i veckan och varje pass är i 75 min. Jag tycker att yoga är underbart. Det är så skönt att ha åtminstone en dag i veckan där man kan släppa allt som händer i livet och bara slappna av. Imorgon sticker jag iväg på yoga mellan tio och halv tolv (ett special pass). Ett perfekt sätt att börja helgen på.

Jag har bakningsabstinens, haha. ;) Det har gått två veckor sedan jag bakade senast och nu kliar det riktigt mycket i fingrarna efter att baka. Så imorgon blir det äntligen att baka! Jag ska testa att göra en spännande variant av chokladbollar. Kika in på min blogg på söndag för att se resultatet och för receptet.

Just nu är det Arctic Ballon Adventure här i Gällivare. Det innebär att det är folk från olika länder som tävlar med sina luftballonger och även "vanligt" folk får prova på att åka med. Jag hade jätte gärna vela göra det, men tyvärr kostar biljetterna rätt så mycket.. Tänk vad häftigt det hade varit att sväva där uppe i luften i en ballong och njuta av utsikten. Det ser så fridfullt ut att åka luftballong. Här kommer en film från förra året det var Arctic Ballon Adventure.



Idag när jag städade mitt rum såg det ut så här utanför mitt fönster. Jag kan säga er att jag blev överraskad.





Nu ska jag kolla på ännu ett avsnitt av dokusåpan jag är beroende av. Jag kan berätta att den heter The Biggest Loser, haha. ;) Vi hörs!♥

Trötter + värsta fyndet

Hej!

Gosh, vad trött jag är idag. Jag halvsov nästan hela bussresan hem från skolan. Det borde vara olagligt att börja skolan klockan åtta på morgonen, speciellt när man bor en evighet bort från Malmberget. Jag måste kliva upp runt kvart över sex för att hinna göra mig i ordning och gå de 10 minuterna till bussen, som går tjugo över sju. Det är alldeles för tidigt enligt mig. Tur att jag slutar så tidigt idag, men på måndagar och tisdagar är det inte särskilt roligt för då har jag skola från åtta till tjugo över fyra...

Anyway, igår gjorde jag världens fynd på Mondo, vilket är en liten klädbutik i Gällivare som säljer kläder från olika märken. Det var 75 % rea i nästan hela butiken, så jag kollade runt lite och hittade ett linne och en kofta jag tyckte om. De skulle ha kostat 510 kr tillsammans men med den stora rean blev det bara 130 kr. Det kallar jag ett lyckat fynd och jag är riktigt nöjd med klädesplaggen.

 
Kameran gör inte färgen på linnet rättvist. Linnet har en finare grön färg i verkligheten.

Idag är det förresten jätte fint väder ute. Sol, blå himmel och inte särskilt kallt. Jag får vårkänslor och jag tycker att det kan bli april nu! Det är den finaste vår månaden enligt mig. När man kan fara upp på dundret och åka slalom i solskenet och sedan sätta sig ner och fika i kanten av en backe utan att frysa. När man kan åka iväg på en fjälltur och bara njuta av stillheten där man skidrar i solskenet. Eller när man kan kasta bort alla tjocka vinterkläder och vinterskor och ta fram tunnare kläder och skor. Bara två månader kvar nu!

Nu ska jag se oth s9e05 och unna mig en After eight cupcakes. Vi hörs!♥

Ingen bra lördag..

Hej!

Marknaden i lördags började på sämsta tänkbara sätt... Jag åkte till Jokkmokk tillsammans med min pappa som skulle göra ett filmjobb där medan jag skulle traska runt på marknaden med två vänner. Mina vänner var redan i Jokkmokk sedan fredagen, så medan jag väntade på att de skulle komma till "stan" hjälpte jag pappa att bära hans kamerastativ. Allting började bra med att jag följde efter pappa med stativet och han väntade på mig. Men så skulle han springa iväg och filma renrajden. Han ropade något till mig, vilket jag trodde var att jag skulle stanna, så det gjorde jag. Med det tunga och klumpiga stativet kunde jag inte gå någonstans, så jag ställde mig och väntade. Jag väntade och väntade och väntade. I nästan en timme väntade jag, men pappa dök aldrig upp igen. Jag ringde till hans mobil, men jag fick inget svar och till slut kom jag direkt fram till röstbrevlådan (mobilen var avslagen). Det fanns inget annat jag kunde göra än att vänta där ute i nästan 40 minusgrader med stativet. Jag blev kallare och kallare och till slut hade jag ingen känsel i fötterna eller i fingrarna. Jag trodde allvarligt talat att jag skulle dö och folk som gick förbi tittade konstigt på mig. De undrade väl varför jag stod still i den extrema kylan. Men då ringer pappa! Han förklarade att hans batteri i mobilen hade tagit slut och han hittade inte tillbaka till mig. Jag berättade var jag stod och pappa kom dit. Vid det laget var jag alldeles genomfrusen, men som tur var hittade jag en toalett med ett varmt element! ;)



Marknaden fortsatte i alla fall bättre med att jag träffade mina två vänner och vi gick runt ett tag på marknaden. Vi köpte det vi ville köpa, vilket var massa onyttigheter, hehe, och sedan bestämde vi oss för att gå hem till min ena väns morfar. Även fast jag hade flera lager kläder på mig gick det inte att vara ute särskilt länge utan att frysa ihjäl.

Kvällen slutade på samma (nästan) sätt som marknaden började på. Jo, det första jag märkte när vi kom hem var att vattnet inte fungerade. Det visade sig att vattenledningarna hade fryst och det gick inte att fixa förrän på måndag (idag). Great.. Det jag störde mig mest på var att de som lagar vattenledningar inte kunde göra något även fast de jobbade under helgen. Vad är det då för vits med att jobba under helgen om de ändå inte kan göra något?! Som pricken över i:et kunde inte kommunen köra ut vatten till oss utan det blev vi tvunga att fixa själva. Hojja, vad irriterad jag blir!! Nu har vi äntligen fått tillbaka vattnet.

Jag ber om ursäkt för att det inte kom något recept på bloggen igår. Det skulle bli så omständigt att baka när inte vattnet fungerade, så jag skippade det helt. Men på söndag kommer det ett nytt recept, om inte vattnet slutar att fungera dvs. ;)

Nu ska jag ta lite mintglass och titta på en dokusåpa jag har blivit beroende av. Vi hörs!♥

Kyla, min dag & Jokkmokksmarknad!

Hej!

Idag är det riktigt, riktigt kallt ute, burr! Termometern visade -34,3 grader här hemma hos mig imorse och som grädden på moset blåste det också. Det var hemskt att gå de 10 minuterna till busshållplatsen. Jag trodde allvarligt talat att jag skulle avlida. Det kändes som att hela ansiktet skulle förfrysa. Nu hoppas jag på varmare väder, men än så länge ser det inte ljust ut. Det enda positiva med den bisarra kylan är att det är klart ute och solen visar sig. Det är så fint ute då. Synd bara att solen inte värmer någonting.

Idag har det varit en lugn dag i skolan med bara ekonomi och lite matte på schemat. Efter skolan har jag bara legat framför datorn och slöat. Det är så skönt med sådana dagar ibland. Nu på eftermiddagen/kvällen har jag varit lite effektivare i alla fall i form av zumba. Mitt tredje zumba pass hittills denna vecka och ännu ett till blir det på söndag. ;) Jag älskar att börja och avsluta helgen med zumba. Det känns så skönt på något sätt. Jag måste bara berätta att en av mina zumba ledare bor på samma område som jag, så jag har fått skjuts både till och från zumban idag. Så himla snällt av henne att erbjuda skjuts! Tack Maria♥

Imorgon drar jag iväg på Jokkmokksmarknad och traskar runt där i -35 grader hela dagen. Jag har egentligen inte så stor lust att fara när det ska bli så kallt, men det är tradition för mig. Jag har varit på marknaden varje år sedan jag var 10-11 år och jag vill ju inte bryta traditionen. Det bästa på marknaden är souvaskebaben och godiset, haha. Det är bl a. därför jag åker, men det är också mysigt att bara gå runt. Fast kanske inte i sådan kyla hela dagen. ;)

Jokkmokk väderprognos:

I morgen, lørdag 04.02.2012
TidVarselTemp.NedbørVind
kl 0–6 Klarvær.  Gjelder for: kl 0–6 -34° 0 mm
kl 6–12 Lettskyet.  Gjelder for: kl 6–12 -35° 0 mm
kl 12–18 Delvis skyet.  Gjelder for: kl 12–18 -35° 0 mm
kl 18–24 Delvis skyet.  Gjelder for: kl 18–24 -36° 0 mm

Nu ska jag slå på en film som jag tyckte var dålig när jag såg den första gången för något år sedan, men nu har jag fått lust att se den igen. Filmen heter Seven Pounds.



Jag förstod ingenting av filmen då, så jag hoppas att jag kommer att förstå mer nu. Vi hörs!♥

30 dagars lista + ännu en till skada

Hej igen!

Jag har ofta lust att blogga nuförtiden, men problemet är att jag inte vet vad jag ska blogga om. Under vardagarna händer det inget speciellt i mitt liv. Varje dag består utav skola och träning. Jag tycker att det är så ointressant att skriva om det och därför har jag tänkt att göra den här 30 dagars listan. Det ger lite mer intressanta inlägg i framtiden, får jag hoppas.

Dag 1 -
En bild på en riktigt bra vän
Dag 2 - En gammal bild på dig själv

Dag 3 - Fem sanningar om mig
Dag 4 - I min handväska

Dag 5 - En bild som gör dig glad
Dag 6 - Mina rädslor

Dag 7 - En bild som du alltid skrattar åt

Dag 8 - Favorit film

Dag 9 - Om jag vann en miljon
Dag 10 - Den nyaste bilden på dig själv

Dag 11 - Hur ska en kille vara enligt dig
Dag 12 - Min favoritplats i vardagen

Dag 13 - Någon i din familj
Dag 14 - Senaste lyssnade låten

Dag 15 - Saker jag stör mig på

Dag 16 - Detta skulle jag vilja göra innan jag dör

Dag 17 - Favoritårstid och varför

Dag 18 - Något jag är beroende av att använda varje dag

Dag 19 - Vad jag vill bli när jag blir stor

Dag 20 - Bild på favoritplagget

Dag 21 - Mina mål/drömmar/önskningar

Dag 22 - Något jag vill ha mer än något annat just nu

Dag 23 - Mitt andranamn och vad jag tycker om det

Dag 24 - En dålig vana jag önskar att jag inte hade

Dag 25 - Någonting jag oroar mig för

Dag 26 - En bild på ett ställe jag varit på och gärna skulle besöka igen

Dag 27 - Mitt drömbröllop

Dag 28 - En bild från förra sommaren

Dag 29 - Mitt smink och hur jag känner mig osminkad

Dag 30 - Hur min barndom varit och vad jag tycker om det

Jag vill också passa på att säga resultatet på ekonomiprovet jag gjorde i fredags. Jag skrev om det i inlägget "Skola + present". Anyway, den där oskrivna regeln stämde inte alls in. Jag fick ett bra resultat på provet, även fast det kändes bra när jag gjorde provet. Okej, inte för att jag tror till 100 % på den oskrivna regeln, men den stämmer in ibland. Jag blev i alla fall nöjd med resultatet.

En liten update till förgående inlägg om mina "skador". När jag bytte om till pyjamas ikväll märkte jag att jag har ett stort rött märke nedanför knät. Det lär väl bli ett stort och fult blåmärke om någon dag. Haha, det gick verkligen hett till idag.

Haha, det känns lite konstigt att lägga in bilder på mina kroppsdelar (hand, knä, handled). ;) Men jag vill bara förstärka det jag skrev. Klicka på bilden för att få den större!


Nej, nu ska jag ta och sova, så jag orkar upp imorgon. Ser verkligen framemot när alarmet ringer klockan 06.00.. Vi hörs!♥


Frisbee + rugby = många skador!

Hej!

Nu ska ni få höra om mina två idrottslektioner som jag har haft den här veckan. Lite speciella, men sjukt roliga.

Det började i måndags med att vi hade frisbee. Det låter inte särskilt farligt, speciellt med tanke på att vi bara är tjejer, men det kan jag säga er att det var. Vi delades in i två lag och reglerna gick ut på att man skulle kasta frisbeen inom laget och försöka dunka in den i handbollsmålen för att få mål. Det är ganska svårt att fånga och kasta en frisbee, så den hamnade rätt så ofta på golvet. När den gjorde det kastade sig någon från båda lagen efter frisbeen och kämpade om att få den. Alla var fullt engagerade och ville verkligen vinna. Det började med att jag och en från det andra laget kämpade om frisbeen. Vi låg och brottades på golvet om den och ingen av oss ville ge upp. Till slut fick våran idrottslärare blåsa av och det blev uppkast. Detta hände hela tiden med nästan alla från båda lagen. Till slut var det ca 3-4 sycken från båda lagen som kämpade om samma frisbee. Idrottsläraren gav upp med att blåsa av, eftersom ingen hörde när han blåste i visselpipan. Vi var alldeles för koncentrerade i matchen. När idrottslektionen var slut hade nästan alla avbrytna naglar och blåmärken, men trots det hade vi kul. Vi skrattade hela tiden, haha.

Idag fortsatte kampen om att vinna, värre än sist, när vi hade rugby. I rugby får man inte kasta bollen framåt, utan bara bakåt och åt sidorna. Så för att komma framåt måste man springa med bollen genom motståndarna. Ja, ni kan ju gissa hur det slutade? Vi delades in i två lag och alla hade samma kämparglöd som förra lektionen. När man hade bollen kastade sig alla på en och försökte att rycka ifrån bollen. Det gällde att vara snabb och våga tackla sig fram. Även under denna idrottslektion låg vi till största delen ner på golvet och kämpade om bollen. Idrottsläraren blåste aldrig av för uppkast, eftersom han visste att ingen skulle höra visselpipan. Jag kan då säga att man fick utstå många tacklingar. När denna idrottslektion var slut hade alla klösmärken, blåmärken och röda märken på armarna. Värre skador än när vi hade frisbee. Jag kände mig helt mörbultad.

Kompenserar upp detta långa inlägg med två bilder på två av mina "skador". Inte för att det syns så bra, eller för att jag tror att någon bryr sig, men det blir så tråkigt med bara text. Klicka på bilderna för att få dem större!

 

Dessa två idrottslektioner var lätt två utav de bästa idrottslektioner jag någonsin har haft. Trots alla skador har jag skrattat mycket och verkligen kämpat om att vinna. Jag tycker också om den här sortens idrott, att slåss/brottas/eller vad man nu ska kalla det, hehe. ;) Det är också roligt att alla är så engagerade, för då blir det mycket roligare.

Nu ska jag ta tag i lite skolarbeten, vi hörs!♥

RSS 2.0