Snö + shopping!

Hej!
 
Nu är det verkligen vinter ute. Jag tycker att det är så vackert och mysigt. Det ser ut som i en sagovärld. Det enda jag inte tycker ska bli så kul är kylan, burr.. I alla fall så blir det inte som förra året, för snön har kommit för att stanna hela långa vintern. Jippie! Haha, jag lovade också mig själv att jag inte skulle skriva om snö i varje inlägg, men det här var ett undantag.
 
Igår var jag i Luleå hela dagen tillsammans med min syster och mamma. Vi spenderade såklart dagen med shopping, vilket var rätt "nödvändigt". Jag behövde fylla på min garderob med lite vintertröjor, eftersom jag har i princip bara linnen. Sedan följde lite andra saker också med hem. Det blev dock lite stressigt, men tur att jag ska tillbaka till Luleå både den 14:e och 17:e november. Då ska jag inte dit för shopping förstås, men några timmar kan alltid klämmas in, hehe. Jag tycker att tåget hem från Luleå kan gå någon timme senare, så att vi stackars gällivarebor har möjlighet att shoppa längre. I alla fall så tänkte jag visa er vad jag har handlat:
                                         Stickad tröja från Vila & träningst-shirt från Stadium
 
                            
                      Jeansleggings från Vila, tjockare leggings från Gina Tricot och jeans från JC
 Stickad tröja och mönstrade leggings från H&M
 
Jag är riktigt nöjd med allt jag har köpt, men speciellt med tröjan och leggingsen från H&M. De är så sköna och fina också. Förresten, förlåt för att bilderna inte blev så fina. 
 
Idag har jag hunnit med två sjukt jobbiga träningspass, cross-fit och core. Jag har också varit och ätit lunch på thai med mina fina. Nu har jag tänkt att baka en cheesecake och receptet kommer upp på bloggen imorgon. Vi hörs! ♥ 

Snö och lov!

Hej!
 
Det SNÖAR ute! Det snöar inte heller lite, utan stora snöflingor faller ner från himlen. Jag har faktiskt saknat snön och den första snön är alltid speciell. Det är så vackert ute när allting är vitt och det blir också mycket ljusare när vi går mot mörkare och mörkare dagar. Jag hoppas dock inte att det blir som förra året när snön kom för att stanna först i slutet av november. Då blev jag orolig.. Vilket ni kan läsa i arkivet i oktober/november 2011 i ungefär varje inlägg, haha.
 Det var riktigt läskigt att köra hem idag. Jag har aldrig kört på snö, så jag trodde att jag skulle få sladd hela tiden. Det kom också massa snörök ifrån alla bilar som körde förbi, så jag såg nästan ingenting. Men jag klarade mig hem, som tur var.
 
Förresten, jag har höstlov nu och det känns underbart skönt. Jag är så sjukt skolless att det inte är sant, så det ska bli så skönt att skjuta allt som har med skolan att göra åt sidan. Till skillnad från många av mina klasskompisar så behöver jag inte alls plugga under lovet, hehe. Jag kommer istället att spendera det med att baka, umågs, träna, ta en shoppingtrip till Luleå, fira halloween osv. Efter lovet har jag många roliga saker att se fram emot, så livet känns väldigt bra just nu.

Nu blir det nyaste avsnittet av bästa Vampire Diaries! Vi hörs ♥

KÖRKORT!

Hej!
 
Jag vet att jag inte är världens bästa på att uppdatera, men det får ni liksom leva med. Jag tänker också sluta med att be om ursäkt i varje inlägg, för det blir så patetiskt i slutändan.
 
I alla fall, det jag skulle säga är att jag har KÖRKORT! Det känns så gudomligt skönt. Det är helt klart en frihet, speciellt när man bor i lilla Gällivare. Jag tyckte faktiskt inte att teoriprovet eller uppkörningen var särskilt svåra, men det kan ju bero på att jag har pluggat och övat mycket. Det känns dock fortfarande rätt overkligt, som att det var en dröm. Mitt mål har varit sedan maj ungefär att fixa körkortet i september/oktober och det lyckades jag med! Nu när jag har klarat körkortet känns det som att ett tryck har lättat från mitt bröst, att jag äntligen kan andas fritt.
Den 18 oktober 2012 kl. 10.30 fick jag mitt bevis om körkort.
 
Den här helgen har varit en bra helg, hittills åtminstone. Jag har inte behövt fokusera på teoriplugg och övningskörning, utan jag har kunnat roa mig med annat. Jag har bl a. ätit på O'learys med mina fina vänner, tagit en promenad i finvädret, hälsat på min mormor & morfar och haft myskväll med min vän Ellen. Helgen avslutas med plugg och träning. Sista rycket innan det är dags för ett efterlängtat lov.
 
Puss på er! Vi hörs ♥
 

Stress, ledighet och studieår

Hej!
 
Jag är ledsen för dålig uppdatering, men stressen har nästan ätit upp mig. Det enda jag har haft tid för är plugg, plugg och åter plugg. Nu känns det dock lite lugnare, men det dyker säkert upp mer saker snart. Fast man ska leva i nuet!
 
Idag är jag förresten ledig ifrån skolan. Min första lektion gick bort för att halva klassen (gruppen som jag var i) hade seminarium igår och andra halvan hade imorse, så de som hade igår behövde inte komma idag och tvärtom. Under min andra lektion får jag jobba hemma och min tredje är inställd. Det är i alla fall så skönt att få en ledig dag mitt i veckan. Idag har jag kunnat sova ut för första gången på två veckor och det var behövligt. Skönt att slippa höra alarmet ringa 06.20. Dagen bjuder i alla fall på lite plugg, övningskörning, ärenden, zumba och mellan allt det ska jag försöka att njuta av ledigheten.
 
Jag är så glad för jag har kommit fram till vad jag vill göra efter gymnasiet. Ni kanske kommer ihåg att jag skrev att jag ångrar mig att jag inte har åkt iväg som utbytesstudent? Men jag har hittat på EF's hemsida att man kan åka iväg på ett studieår utomlands efter gymnasiet!!
 
"Lär sig språket flytande och upptäck ett nytt land och dess kultur under 6, 9 eller 11 månader."
 
Jag är så sjukt taggad på att göra det, men tyvärr kostar det väldigt mycket. Så min plan är att jobba ett år och spara ihop så mycket pengar som möjligt och sedan åka på ett studieår. Det lutar mot Kina och lära mig mandarin eller Costa Rica och lära mig spanska.
 
Kina har jag vilja åka till i flera år. Jag tycker att den kinesiska kulturen är intressant och det hade också varit häftigt att kunna prata kinesiska. Det är en bra erfarenhet i framtiden. 
 
Costa Rica har jag aldrig tänkt på, utan huvudsaken att jag skulle vilja åka dit är att jag vill testa på att bo i ett land med sommar året om. Det fanns knappt några varma länder att välja mellan, men spanska är bra att kunna. Det är ju det andra största språket i världen.
 
Vi hörs! ♥

RSS 2.0