Yoga + första advent

Tjenixen!

Då var denna måndag slut. Ett steg närmare helgen! Ja, man ska tänka positivt. Mina måndagar är ganska så stressiga och denna måndag blev ännu mer stressig, men inte på ett dåligt sätt. Jag går i skolan från åtta till tjugo över fyra, vilket innebär att jag måste ta bussen som går hem halv fem. Jag kommer därav hem först efter fem. Ja, så är det när man bor typ längst bort från Malmberget. I alla fall hinner jag bara äta middag och byta om, eftersom jag sticker iväg som hjälptränare för små barn på GSK längd. Idag for jag även iväg på ett 75 min långt yoga pass direkt efter skidträningen, så jag har inte varit hemma särskilt mycket idag. Men det har bara varit roligt, förutom skolan då förstås.

Jag har länge velat prova på yoga, men det har inte blivit av. Eller jag gick på yoga ett bra tag när jag var 13-14 år, men slutade av någon anledning. Men jag kommer i alla fall ihåg att det var rätt så kul då. Detta yoga pass var ganska speciellt jämfört med yoga passen jag gick på för några år sedan. Det var mer fokus på att hitta den rätta andningen och hitta det inre lugnet osv medan passen jag gick på för några år sedan var mer fysisk jobbiga. Jag hade hoppats på att det skulle vara mer fysiskt jobbigt nu också, men det var kul ändå. Jag kände mig väldigt avslappnad och lugn efteråt, så det blir nog att gå någon fler gång. Jag tror också att man blir väldigt vig av yoga och det är något som jag vill bli.


Bild från google. Jag har inte några bilder på min skoldator.

Ja, igår var det ju första advent. Det gav mig ännu lite mer julkänsla tillsammans med den fina julkonserten jag var på i lördags, men jag har ännu inte helt julkänsla. Jag tror att det beror på att det har gått så snabbt. Det har ännu inte sjunkit in för mig att det snart är jul. Det känns som att det blev julstämning över en natt med julstjärnor, snö och julbelysning. Julkänslan kommer nog så småningom och jag tror att Lucia kommer att ge mig ännu en knuff framåt.


Bild från google.

Nu ska jag sova och tagga tandregleringen imorgon.. Vi hörs!♥

Julkänsla + Gavin DeGraw

Tjenixen!

Denna dag har varit alldeles perfekt. Det är fredag, det har snöat hela dagen och jag har äntligen varit på zumba efter ca en vecka. Dagen kan inte bli mycket bättre än så.

Nu behöver ni inte höra hur mycket jag saknar snön, för nu har den äntligen kommit!! Det har snöat hela dagen och det har kommit över 15 cm snö bara idag. Jag är så lycklig just nu. Det var verkligen på tiden att snön kom, för jag var riktigt orolig att jag skulle få fira min första gröna jul. Tack och lov att det inte blev så. Det passade även bra att snön kom nu när det är första advent på söndag. Vi satte upp julstjärnorna igår förresten och det får julkänslan att krympa fram för mig. Förhoppningsvis har jag ännu mer julkänsla efter julkonserten jag ska på imorgon. Det är också så fint dekorerat i centrum med all belysning på träden. Det ser ut som på Disneyland. Åh, julen är absolut den mysigaste tiden på året!♥



Julen 2010. Små bilderna är miniatyrer, så klicka på dem för större bild.

Haha, jag kan även berätta att zumba lokalen klarade sig ifrån branden som tur var. Så tre dagar efter branden startade passen igen, men det var inget zumba pass fören idag. Gissa om jag har saknat zumban? Haha, det är så hemskt att jag får värsta abstinens besvären efter bara en vecka utan zumba. Hojja, vad beroende jag är. Men det är ju svårt att inte bli det;)

Tja, jag har väl inte mycket mer att berätta. Jag sparar er med att berätta vad jag har gjort i veckan, eftersom att det är alldeles för ointressant. Jag avslutar i alla fall med denna bra låt av Gavin DeGraw!

P.S Jag sa att jag skulle fixa en vintrigare design när snön kommer. Det kommer att komma en ny design så småningom, men just nu har jag ganska mycket att göra så den kommer när den kommer. Håll utkik!

Bakning + vinterstudion + brand

Tjenixen!

Nu är denna helg över, fast nu är det bara en vecka kvar till första advent. Mysigt♥ Det behövs bara lite mer snö och så kommer nog julkänslan. Denna helg tycker jag att jag har varit duktig. Jag har bakat x2, som jag har gett bort till vänner, hjälpt pappa med snickerier, promenerat en hel del, pluggat osv. Men höjdpunkterna denna helg var den första bakningen och vinterstudion med längdskidåkning såklart.

I fredags bakade jag äntligen oreo cupcakes, vilket jag hade längtat efter att göra hela veckan. De var lite små tjorviga att göra, för att de var så många olika moment. Men slutresultat blev ändå bra, men de var inte de godaste cupcakesen jag har gjort. Jag tycker i alla fall att det är roligt att ge bort det jag har bakat och göra andra glada. Så jag gav bort de här cupcakesen till min söta zumba ledare, mina två fina vänner och till en annan vän som jag ville skicka en tanke till eftersom något tragiskt hade hänt henne. De tyckte som tur var om cupcakesen, så det gjorde mig glad.

Ja, jag har bara en sak att säga: vinterstudion i mitt hjärta. Jag verkligen älskar att titta på längdskidåkning, för det är så himla kul. Haha, bra förklaring. Men det går inte att förklara varför jag älskar det. Det är bara något som jag gör. Sedan så tycker jag också att det är himla kul att titta på Uppvärmningen på svtplay, vilket är en ca 15 min lång uppvärmning med Andrè Pops och gänget före sändningen av vinterstudion. De svamlar bara i princip och oftast är det så roligt att jag sitter och skrattar för mig själv. Det är så roligt att jag t.o.m tittar på gamla uppvärmningar från förgående säsonger. Det tipsar jag er att titta på om ni vill få ett gott skratt och älskar längdskidåkning.
 
Vinterstudion♥♥♥

Jo, det har ju brunnit på Folkets hus tidigt imorse. Jag läste i Kuriren att om inte branden hade upptäckts så tidigt som den gjorde så hade hela Folkets hus brunnit upp. Det är såklart väldigt tråkigt med branden, men det är extra tråkigt att lokalen var jag dansar zumba i ligger på Folkets hus, väldigt nära var det har brunnit. Detta betyder att passen är inställda i alla fall på måndag och tisdag tills de hittar en ersättningslokal. Jag hoppas verkligen att de hittar en snart, för så zumba beroende som jag är vet jag inte hur jag ska klara mig. Okej, jag låter väldigt självisk, men jag tycker såklart att det är väldigt tråkigt för biosalongen och teatern som har sina förråd var branden startade.


Bild från Kuriren.se

Vi hörs igen om ett litet tag, för då kommer ett nytt tips om ett bakverk!

One Tree Hill + utställning!

Tjenixen!

Livet rullar på som vanligt här för mig. Det händer inte något speciellt i mitt liv just nu, så jag kommer nog köra på den frasen många gånger framöver. Nä, men jag ska försöka hitta något intressant att blogga om istället för mitt ointressanta liv varje dag. Höjdpunkten för mig är i alla fall söndagar, eftersom jag tycker det är så roligt att dela med mig av recept på söta bakverk. Men jag tycker att det räcker med en dag i veckan, för jag hinner inte baka oftare än så.

Jag måste bara en sorglig sak. Jag har en twitter och jag följer nästan alla av One Tree Hill skådisarna, hehe. Nu är det de sista inspelningsdagarna för OTH för alltid och skådisarna twittrar saker som "Godnight Brooke Davis", "Godnight Karen's cafè", "Godnight Haley James Scott", "Godnight River Court" osv. Det är så sorgligt även om jag inte tycker att de två eller egentligen fyra senaste säsongerna har varit så där jätte bra. Men jag har varit en riktigt One Tree Hill nörd, som ni kanske har märkt på mitt bloggnamn, och showen har betytt mycket för mig, så det är klart att det är sorgligt nu när allt tar slut. Ett inlägg tillägnat till One Tree Hill kommer nog att komma så småningom.




Sedan måste jag bara berätta en konstig sak. Jo, jag och två från klassen åkte till Gällivare museum för att gå på en akvarell utställning och göra en bildanalys, vilket vi hade i bildläxa. Utställningen hette "Connemara en spegling av Laponia" och jag kan verkligen inte se hur konstverken speglar Laponia. Bilderna föreställde fiskmåsar och irländska får. Skulle gärna vilja veta hur konstnären tänkte där.

Men nu ska jag sova, så jag är någorlunda pigg till skolan imorgon!♥

Shopping + längdskidåkning!

Tjenixen!

Det är en ny vecka vilket medför nya möjligheter. Helgen bara svischade förbi, vilket händer i princip varje helg i och för sig. Denna helg har varit extra skön och det beror på att jag har varit ensam hemma. Det har varit så lugnt och skönt att jag nästan började längta till när jag ska flytta hemifrån, men bara nästan. Jag kom sedan på att jag ändå uppskattar lite liv och rörelse i huset, för det blir trist efter ett tag med all tystnad. Nä, jag tror att jag ska köpa en katt när jag flyttar ut, så att jag inte blir alldeles ensam.

I detta inlägg tänkte jag sammanfatta min helg, men när jag hade skrivit nästan allt jag har gjort under helgen blev det alldeles på tok för långt. Jag tror inte att ni skulle orka läsa igenom det, eftersom det inte var ett dugg intressant. Egentligen har jag lust att tillägna detta inlägg till snön, men eftersom jag redan har tillägnat ca fyra inlägg till snön ska jag inte göra det. Det blir alldeles för tjatigt och jag tror att ni har förstått vid det här laget hur mycket jag saknar snön. Istället tänkte jag visa er vad jag handlade i fredags. Jag shoppade loss här i lilla Gälka town.


Träningst-shirtar från Intersport
Troja (dvd) från Gojjan
Ansiktscreme från Apoteket
Nagellack - märket Essie från Kicks

Jag måste bara berätta vad som hände mig alldeles nyligt. När jag skulle lägga fram mina nyinhandlade saker för att ta en bild hittade jag inte min rosa träningst-shirt. Jag visste att jag hade tagit fram den ur min låda för träningskläder och jag trodde att jag hade tagit upp den på mitt rum. Tydligen hade jag inte gjort det och jag börjar leta efter den. Jag letar i princip överallt och den är spårlöst försvunnen. Gissa om jag blev frustrerad? När jag letar för tredje gången börjar jag att lyfta på saker, eftersom den kanske har hamnat under någonting. När jag lyftar på en väska så ligger t-shirten där under, vilket jag inte förväntade mig.


Jag är redan kär i detta nagellack. Det är en så fin färg och den passar bra nu när det är så mörkt ut. En höst/vintrig färg.

Ja, i helgen var det den första skidtävlingen och självklart följde jag den via vinterstudion på SVT. Jag tycker att längdskidåkning är en himla kul sport att kolla på och så är ju även vinterstudion rolig att se. Vinterstudion har en bra blandning mellan tävling, intervjuer, backstage klipp, frågor & svar och svammel från programledarna eller vad man ska kalla dem, Andrè Pops och gänget. Jag tycker faktiskt lite synd om längdskidåkarna här i Sverige när det inte finns någon snö. Men de hade lyckats att få ihop en 2,5 km lång och ca 4-5 meter bred sträcka i Bruksvallarna vars tävlingen höll hus, vilket är bättre än inget alls. Herrarna blev tvungen att åka sex varv, medan damerna "bara" behövde åka fyra. En av herrskidåkarna sa att de första två varven gick bra, men de sista fyra varven var lite långtråkiga. Jag kan förstå honom.


Vinterstudion på plats i Gällivare för ca ett år sedan.

Nu ska jag ta lite rester av tårtan jag bakade igår och slå på Avatar. Vi ses!♥

Where are you?

Tjenixen!

Livet rullar på som vanligt med skola och skolarbeten. Nu är det snart helg igen, vilket ska bli otroligt skönt. Nog för att jag hade en väldigt skön start efter lovet, men jag känner ändå att jag behöver helg. Jag är så trött hela tiden. Det har i alla fall gått halva november snart och snön syns inte till någonstans. Tänk så får vi en grön jul detta år? Usch, det får verkligen inte hända. Då hade jag åkt till Antarktis och firat jul, för jag skulle aldrig kunna fira jul utan någon snö. Never ever. Men snön kommer väl så småningom, (försöker jag intala mig).



Så här mycket snö var det den 7 oktober 2009. Nu är det den 10 november 2011 och ingen snö.

Öppet hus var i alla fall ingen höjdare för våran företagsklass. Vi fick sitta i en datasal i huset var vi har våra ekonomilektioner och det huset ligger en bit bort ifrån det huset där allt hände. Meningen var att vi skulle sitta och jobba med bokföring och så skulle åttorna och niorna få komma och se vad vi pysslade med och fråga oss frågor. Men såklart så kom det ju ingen till oss. De andra i våran klass, de som går media och samhällssamhälls, hade frågesport och fotade och hade mycket roligare än oss som bara fick sitta och jobba. Förra året fick vi också bara sitta och jobba, så detta år hade jag velat göra något roligare i alla fall. Åtminstone vara i det hus där allt de roliga hände och var alla människor befann sig.

Nu ska jag ta tag i skolarbetena. Jag fick tillbaka min engelska bokrapport idag och jag måste i princip skriva om hela, så det är väl bäst att jag börjar på en gång. Sedan ska jag nog läsa "Alice i Underlandet", som jag ska använda i ett svenska arbete. Jag ser faktiskt framemot att läsa den. Det ska bli intressant.


Denna "Alice i Underlandet" bok ska jag läsa & denna "The Secret Life of Bees" bok har jag skrivit en bokrapport på.

Vi syns, ciao!

P.S Det kommer en vintrigare design när snön har kommit, så när det blir är upp till snön.

Umeå + skola + SJ

Tjenixen!

Helgen i Umeå har varit alldeles alldeles underbar. Det var hur kul som helst att träffa Ebba igen, efter nästan 1 år. Vi hade mysigt hela helgen och roligt också för den delen, men som vanligt så går tiden för fort. Helgen var snabbt över, men vi hade det i alla fall hur bra som helst. Jag längtar till nästa gång vi träffas. Tyvärr så har jag inte tagit några bilder ihelgen, men här kommer i alla fall en gammal bild på min fina bästa vän♥



Idag har jag haft en väldigt ovärd men skön skoldag. Egentligen slutar jag 16.20 på måndagar, men eftersom det är öppet hus imorgon för alla Gällivares åttor och nior så hade vi bara vanliga lektioner till 10.00 och sedan skulle vi planera inför morgondagen. Fast nu var det så att min ekonomilärare redan hade planerat vad våran klass ska göra på öppet hus, så då fick vi sluta. Väldigt skön start på lovet kan man då säga. Morgondagen fortsätter lika skönt med att jag börjar först 12.20, fast inte lika skönt att behöva sluta 19.00. Jag hoppas vi får sluta tidigare i alla fall. Enda pluset med öppet hus är att man får en hel dag ledigt senare.

Här får det bli en söt bild på Ebbas söta hund Winston♥
 

Jag måste bara berätta vad som hände mig, min syster och min mamma igår. Jo, när vi åkte ifrån Luleå med tåget så stannar det helt plötsligt bara 10 min ifrån Gällivare. Vad händer? Vi blir fast där i 1 timma och 25 minuter, för att det är något fel med strömmen i Gällivare. Det var ju lagomt kul på en söndag kväll när man har skola nästa dag. Istället för 21.40 kom vi fram 23.04. Man hade ju nästan kunnat gå därifrån och kommit hem snabbare. Tur i alla fall att jag hade en så slapp skoldag idag.
Typiskt SJ alltså..



Vi syns och hörs!

Det bästa som har hänt mig på länge!

Tjenixen!

Igår och för två dagar sedan hände det roligaste och bästa jag har varit med om på länge. Jo det var så här att i tisdags bakade jag cupcakes, som jag skrev i mitt senaste inlägg, och sedan la jag upp en bild på det färdiga resultatet på facebook. Då kommenterade en av mina zumba ledare att cupcakesen såg goda ut och frågade var jag hade hittat receptet. Min andra zumba ledare kommenterade att jag borde ta med en cupcakes till zumba passet på kvällen som förr i tiden när eleverna hade med sig ett äpple till läraren. Jag förstod att hon inte var 100 % seriös, men jag tänkte att jag tar med en ändå och överraskar henne. När jag kommer till passet på kvällen berättar hon till de andra att jag hade lagt upp en bild på facebook på massa cupcakes som jag hade bakat och att hon blev så sugen. Hon tänkte också hota med att bara ha ett 30 min pass istället för 75 min, som är den vanliga tiden, om hon inte fick en cupcakes;) Men jag sa ingenting om att jag hade med en cupcakes fören efter passet. Gissa hur glad hon blev? Jag har aldrig sett någon bli så glad för något som jag har gjort. Det kändes riktigt kul och bra också för den delen.

Min andra zumba ledare var inte på det passet och jag ville ju överraska henne också. Men som tur var så skulle hon ha ett lunch pass följande dag, så då gick jag på den. Jag överraskade henne också efter passet och även hon blev jätte glad.

Idag fortsätter roligheterna. Om ca 30 min sitter jag på tåget påväg till Umeå. Jag ska äntligen träffa min fina saknade vän efter nästan 1 år. Jag saknar henne galet mycket och vi kommer ha det så kul!

Ha det bra här hemma och så syns vi igen på söndag!


Me and my beautiful friend a long time ago<3

Mitt dagliga prat om snö + lite bakning på det;)

Tjenixen!

Idag är det den första november. Redan november. Tiden går så himlans snabbt och det är bara en månad kvar till advent. Det var ju nyss sommar. Men det sjuka är att det inte har kommit någon snö ännu. Det är november och det finns ingen snö. Jag tycker inte heller att det känns som att den ska komma, för det är rätt så varmt ute. Men jag hoppas att jag har fel, för jag saknar snön så mycket. Det är så mysigt med snö och det blir också ljusare ute.

Idag har min dag bestått av bakande, vilket jag älskar att göra. Imorse åkte jag till min mormor och morfar och bakade kärleksmums åt dem. Min mormor tycker så mycket om kärleksmums, så jag brukar åka till dem då och då och baka dessa. Jag måste nog vara bäst på att baka kärleksmums vid det här laget, så många gånger som jag har bakat det hittills. Sedan fortsatte jag att baka hemma. Jag testade en egen variant av ett par cupcakes med B&J glass i. Jag hoppas att de smakar lika gott som de ser ut att smaka. Recept och bild får ni först på söndag;)

Nu ska jag äta middag och sedan sticker jag iväg på zumba!:)



RSS 2.0