Iskall promenad

Hej!

Nu är helgen redan över. Jag tycker att det var nyss fredag och jag hade hela helgen framför mig. Tiden går alldeles för snabbt.. Aja, jag tänkte i alla fall visa några bilder från idag.

Jag började min dag med en riktigt kall, men härlig promenad till affären. Termometern visade -22 grader. Det var så fint ute idag, med klarblå himmel och sol. Det är dagar som denna som jag tycker om att bo i Gällivare. Naturen är så fin här på vintern, speciellt när det börjar gå mot vår och solen börjar att titta fram. Jag tycker faktiskt om att ta en promenad när det är iskallt ute, för luften känns så frisk och det får jag massa energi utav. Här kommer några bilder från promenaden.









Hehe, jag kunde inte välja ut några få bland alla bilder, så därför fick det bli många bilder istället!

Resten av dagen har bestått av cupcakes bakande (http://onetreehillblom.blogg.se/2012/january/utkast-jan-29-2012.html), middags bortbjudning, zumba och fika med min fina vän Ellen♥ Nu ska jag stänga av datorn, sedan stänga igen mina ögon och ladda batterierna inför en ny skolvecka. Vi höres!

Michel Teló

Hej!

Just nu sitter jag i soffan och surfar runt lite på internet samtidigt som jag knaprar på choklad och lyssnar på brasilianska låtar. Haha, jag fick med allt jag ville säga i en mening. Smidigt!

Enda sedan jag började med zumba har jag tyckt om de flesta låtar vi dansar till. Även fast jag har hört dem flera gånger i veckan på zumba passen har jag lyssnat på dem hemma. De flesta låtar vi dansar till är på portugisiska/spanska och även fast jag inte förstår ett ord i låtarna så tycker jag om dem. Ja, mina favorit låtar får jag ifrån zumba passen och vilken/vilka låt/låtar som är min favorit kan variera väldigt mycket. Just nu är det i alla fall de här två låtarna av den brasilianska sångaren Michel Teló.

Ai Se Eu Te Pego - Michel Teló

Det här är låten som jag skrev om i inlägget "zumbalove".

Fugidinha - Michel Teló


Jag måste bara tipsa om chokladen som jag knaprar på just nu. Min absoluta favorit choklad, så sjukt god! Testa den! Den smakar både starkt och sött. En perfekt kombination.




Jag funderar på att göra en sådan där (typ) 30 dagars lista på bloggen med start imorgon. Hm.. vi får väl se hur det blir. Jag har blivit helt peppad på att blogga sedan jag fixade om designen. Haha, jag undrar hur länge det kommer att hålla i sig. Aja, nu ska jag i alla fall ta och sova. Skönt med tanke på hur trött jag är. Vi hörs!♥

Skola + present!

Hej!

Nu är det äntligen helg och det känns sååå skönt! Jag är helt slut efter att ha gått upp klockan sex fyra av fem morgonar. Varje dag när jag har satt mig på bussen hem från skolan har jag behövt kämpa för att hålla min ögon öppna. Det är jobbigt att vara så trött hela tiden, men nu kan jag i alla fall se fram emot att sova ut i två dagar.

Idag har min skoldag bara bestått av ett prov, ett eknomiprov, mellan åtta och halv tio. Det kändes som att det gick jätte bra på provet. Allt flöt på bra och jag förstod i princip varenda uppgift. Men när det känns som att det har gått bra på ett prov känns det som att resultatet kommer vara det motsatta. Som en oskriven regel att när man får ett bra resultat på ett prov ska det inte har känts bra när man gjorde provet. Det är i alla fall väldigt skönt att ha gjort bort provet, även fast jag inte alls har lagt ner någon tid på att plugga. Hehe, började plugga igår. Men jag är så sjukt skolless just nu..

Jag måste bara berätta om en sak jag fick förra torsdagen. Min zumba ledare kom som sagt hem från Brasilien där hon hade varit på semester i en månad. Med sig hade hon en present till mig!! Det var ett jätte fint diadem, ett handverk från Rio de Janeiro. Hon ville ge det som ett tack för alla gånger jag har bakat till henne, så gulligt♥

Jag älskar diademet och jag har använt det mycket. Jag tycker också att det är häftigt att jag har ett diadem från Rio de Janeiro!



Innan jag avslutar inlägget måste jag bara dela med mig av den här länken: http://tokiohotelandpokemonftw.tumblr.com/post/12465333221/this-is-why-i-have-always-had-tape-over-it-and

Så sjukt läskigt!! Jag var helt skakis efteråt och tejpade direkt för webbkameran på datorn. Det läskiga kommer från 5 min och framåt. Kolla den!

Nu ska jag ta och se OTH s9e03 och sedan promenerar jag iväg till zumban. Vi höres!♥

Zumbalove

Hej!

Märker ni någon skillnad?
Jag tog mig äntligen i kragen och fixade en ny bloggdesign. Den blev precis så som jag ville ha den och jag är nöjd. Jag är ledsen att det tog så lång tid, men bättre sent än aldrig. Right?

Ja, sedan jag skrev ett "vanligt" inlägg senast har det inte hänt särskilt mycket. Eller ja, skolan började igen och det var tungt, men ändå skönt att komma tillbaka till rutinerna. Fast redan efter första skoldagen var jag lika skolless som innan lovet. Det kändes inte heller som att vi hade haft något jullov. Nu har jag klarat mig igenom två veckor av skolan sedan jullovet tog slut. Tiden rullar på och snart är det sportlov!

I förrgår (fredag) var jag med om något mycket roligt. Det var så att Meiri, min zumba ledare, hade kommit hem från Brasilien i torsdags, där hon hade varit på semester i en månad. På zumba passet på fredagen överraskade vi henne med Brasilien tema. Hon visste inte om någonting och blev riktigt chockad. Jag hade också bestämt med de två andra zumba ledarna att bjuda alla på cupcakes, precis som jag gjorde på zumba marathonet. Eftersom det var Brasilien tema gjorde jag såklart Brasilien inspirerade cupcakes och det var jätte roligt att göra. Det tog sin tid, men det var det lätt värt. Meiri blev i alla fall super glad och alla tyckte om cupcakesen. Det gjorde mig så himla glad!


Cupcakes Brazil


De flesta var också klädda i kläder med brasilianska färger.

Foto: Maria Kula
 
Vi körde också en ny låt och den har jag gått och nynnat på hela helgen. Det roliga med den låten är att Neymar, en brasiliansk fotbollspelare, dansar till den låten varje gång han gör mål. Som en målgest. Christiano Ronaldo och Marcelo Vieira, Real Madrid fotbollspelare, har också dansat till den låten när de har gjort mål. Låten har blivit extra känd pga det här. Vi dansar precis så som Neymar gör i refrängen på zumban, haha.
Neymar, i omklädningsrummet.
Christiano Ronaldo & Marcelo Vieira.

Jag är så glad att jag började med zumba och jag ångrar ingenting. Det är en bra träning, eftersom man rör i princip hela kroppen och det är framförallt roligt, vilket är det viktigaste. Jag tycker alltid att det är jätte kul att dansa zumba, även fast jag gör det fyra gånger i veckan. Jag tror att det beror till stor del på de duktiga, engagerade och glada instruktörerna. De kommer alltid fulla med glädje och engagemang och det smitter av sig till oss deltagare. Jag känner också en bra sammanhållning med alla på zumban och vi känns som en liten familj. Kärlek till instruktörerna, deltagarna och zumba♥
-
Vi hörs senare ikväll, för då kommer det ett nytt recept!♥

Första "vanliga" inlägget 2012

Hej!

Det var ett tag sedan jag skrev ett "vanligt" inlägg sist och anledningen till det är att jag inte har haft någon blogglust alls. Men nu har blogglusten kommit tillbaka, lite grann åtminstone. Det kan nog vara bra att ha lite pauser då och då. Det här blir i alla fall mitt första "vanliga" inlägg detta år. Jag har fortfarande inte vant mig vid att det är 2012, även fast det har gått en vecka av det nya året. Det känns jätte konstigt med 2012, men även skönt. Nytt år = ny start och nya möjligheter. Det här året ska bli urbra har jag bestämt!

Sedan jag skrev sist har jag hunnit med en hel del, bl a. firat in det nya året tillsammans med familjen + tre andra familjer, bakat, umgåtts med vänner, tittat på Tour de Ski och tränat en hel del, närmare bestämt sex gånger på fyra dagar. En bra vecka på det nya året, men dessvärre den sista veckan på jullovet. Jag har världens ångest över att komma tillbaka till skolan och det beror på ett särskilt ämne som jag inte alls gillar.. Men det positiva är att jag "bara" har ca 5 månader kvar med det ämnet och sedan slipper jag det för all framtid.

Jag måste bara berätta vad jag sysslade med i fredags. Jo, det var så här att det var Zumbamarathon i tre timmar, för att dansa ut en av våra zumbaledare som ska flytta till Kanada i åtminstone ett år. Jag bakade cupcakes till det eventet, närmare bestämt 80 st eftersom det fanns 80 st platser. 80 st minicupcakes alltså, annars hade det tagit en evighet. Men i alla fall, det jag ville säga var att det var många som kom fram till mig och sa att cupcakesen var jätte goda. Det gjorde mig otroligt glad!! Det är det bästa som finns, att ge bort något till andra och se hur glada de blir och själv få positiv respons tillbaka.

Tyvärr har jag inga nya bilder att visa er, så därför får ni ett videoklipp från Zumba marathonet.

Jag kommer att sakna våran zumbaledare♥

Idag ska jag ta tag i bloggdesignen, för jag är måttligt less på den. Vi hörs senare idag då jag kommer med ett nytt bakverks tips!♥

RSS 2.0