Yoga + en fullspäckad helg

Hej!

Jag har alldeles nyss kommit hem från ett 90 min (10.00-11.30) yoga pass. Min känsla just nu är att jag känner mig väldigt uttänjd. Dagens tema var Happy Hips, så det var väldigt mycket uttänjningar för ljumskarna. Men det var trots allt ett skönt pass och jag älskar att börja helgen med yoga. Jag känner mig så avslappnad och full med energi efteråt.

Denna vecka har varit fullspäckad med skolarbeten, som sagt, men nu är jag äntligen klar med det. Det var så skönt att ta helg igår och veta att jag inte behöver plugga den här helgen. Jag har en hel del att fixa med, så jag hade ändå inte hunnit plugga. Den här helgen har jag tänkt att baka x2, gå på 18 års firande, städa, packa, fixa musik, zumba osv. Men det ska bara bli kul. När det inte handlar om skolarbeten tycker jag om att ha mycket att göra.

Nu är det ju faktiskt bara två dagar och tre nätter kvar tills jag hoppar på planet till Belgien! Det ska bli så kul och jag är galet taggad. Det verkar också bli fint och varmt väder, så det ska bli skönt. Haha, jag tror att mina vänner är ganska less på mig just nu, eftersom jag i princip bara pratar om resan.

Bastogne väderprognos:
Onsdag28. marsTorsdag29. mars    
Klarvær Klarvær              
15° 15°      

Bryssel väderprognos:
Onsdag28. mars    
Klarvær                
16°        

Nu ska jag leta inspiration till en 18 års present, för ikväll blir det 18 års firande. Det bjuds på fyra olika thai rätter, så gissa vem som kommer att rulla hem? Det ska i alla fall på bli sjukt gott!

Nä, nu ska jag inte slösa all min tid framför datorn. Vi hörs!♥

Dag 3 - Fem sanningar om mig

Hej!

Här kommer dag tre av 30 dagars listan.

Jag älskar att bada. Då menar jag inte på badhus, om det inte gäller roliga äventyrsbad, utan utomhus i hav/sjöar osv. Det roliga är ju att jag var extremt rädd för vatten när jag var liten och nu är det helt tvärtom. Mitt favorit badställe är i Hunnebostrand. Där har jag spenderat varje sommar enda sedan jag föddes och jag ser det som mitt andra hem. Det är riktigt mysigt där, vilket gör det mysigt att bada.

Jag får lätt dåligt samvete. Det kan handla om små saker, som att jag inte ropar hej till personer jag känner även fast personerna ifråga inte har sett mig eller att jag inte säger hejdå till instruktörerna när jag går ifrån ett träningspass. Sådana saker är det ju onödigt att få dåligt samvete över, eftersom det bara är små saker som inträffar någon gång. Jag kan också få dåligt samvete över saker som egentligen är omöjliga att få dåligt samvete över, som om någon erbjuder mig skjuts och jag tackar ja. Sedan får jag ju såklart dåligt samvete för saker som man ska få dåligt samvete över, t ex. om man behandlar någon illa.

Jag är beroende av zumba. Jag har dansat zumba sedan maj förra året och även fast jag dansar fyra gånger i veckan har jag inte tröttnat ännu. Det är sjukt roligt och jag märker inte ens av att jag tränar. Jag har också blivit vän med intruktörerna och en del av zumbianerna (zumba eleverna), så jag känner att vi är som en liten familj. Det enda negativa med det här beroendet är abstinensbesvären jag får när jag reser bort.

Jag har älskar att göra andra glada. Det kan vara genom att ge något jag har bakat, trösta någon som är ledsen, ge en present som personen verkligen vill ha osv. Det är lätt den bästa känslan och gladheten reflekteras tillbaka, så jag blir lika glad som personerna själva blir.

Jag får fräknar på sommaren. Det är jag mycket glad över, för jag tycker att det är så fint. Jag önskar dock att fräknarna hade kunnat stanna hela året om.

Inte världens bästa bild, men man ser i alla fall fräknarna.

Nu ska jag kämpa med min önskelista, för det är ju faktiskt bara 17 dagar till jag fyller 18 år. Läskigt.. Vi hörs!♥


Belgien!

Hej!

Jag är ledsen att det var nästan en vecka sedan mitt senaste inlägg, men det beror helt och hållet på skolan. Jag vet att jag skriver det väldigt ofta, men det är faktiskt sant. Denna vecka har jag betat av två redovisningar och ett prov och nästa vecka väntar tre prov och en inlämning. Men när jag väl skriver ett inlägg var det var ju inte skolan jag hade tänkt prata om.

Jo, det är ju så att om 10 dagar befinner jag mig i Belgien! Det ska bli sjukt spännande och jag längtar enormt mycket. Nu kanske ni undrar hur det kommer sig att jag ska dit och det tänker jag berätta för er. Det är så att våran skola är med i något projekt tillsammans med skolor från England, Italien, Tyskland och Belgien. Projektet rör bara elever som läser ekonomikurser och i år går projektet ut på att man ska jämföra anställningsvilkor i två stora företag, ett privat ägt och ett statligt ägt. Sedan ska man välja några representanter från sin klass som ska åka, ja i år, till Belgien och redovisa resultatet inför de andra länderna.

Vår klass har intervjuat Aitik och Malmbergets vårdcentral och just nu håller vi på att sammanställa svaren och fixa ihop en Power point presentation. Det har varit mycket tjorv och missförstånd, men nu känner jag att vi har kommit igång på riktigt. Egentligen hade jag inga planer på att fara. Det berodde dels på att man behövde skriva ett brev om varför man skulle få åka och för att det först bara var en från klassen som skulle få åka. Men då ringer min mentor en dag och frågar om jag skulle vilja åka. Hon säger att jag inte behöver skriva något brev och att det blir fyra i från klassen som får åka. Varför inte, tänkte jag då och jag säger att jag vill åka. Jag tänkte att det inte är ofta man får sådana här chanser i livet och att det är bäst att ta dem. Det kommer nog också att bli en nyttig upplevelse. Jag ångrar inte ett dugg att jag valde att följa och jag blir bara mer och mer taggad efter varje dag som går! 

Det är alltså jag + tre stycken ifrån min klass och nio stycken ifrån ettan + två lärare som kommer att åka tillsammans till Belgien till ett litet ställe som heter Bastogne. Presentationerna kommer bara att vara i ca 5-10 minuter för varje land och annars kommer vi bara göra massa andra spännande och roliga saker. Vi kommer t ex. åka in till Bryssel (Belgiens huvudstad), se EU parlamentet, åka/se rally genom stan (?), ha barbeque tillsammans med de andra länderna, få egen tid att spendera hur man vill osv. Det kommer nog att bli sjukt kul!

Bastogne, Belgien




Nu ska jag fara iväg på marknaden en sväng. Vi hörs!♥

Sysselsättning under halva sportlovet

Hej!

Det var några dagar sedan jag skrev sist. Dagarna flyger förbi och jag hänger inte riktigt med. Jag tycker att det är läskigt hur snabbt tiden går och vuxna säger ju att tiden går snabbare ju äldre man blir. Om jag redan nu tycker att tiden går snabbt, hur snabbt kommer inte tiden gå då om några år? Huh, det är en läskig tanke. I alla fall så försöker jag ta till vara på de här sista dagarna av sportlovet, så jag har haft ganska fullt upp. Men det gillar jag, bara det inte handlar om skolarbeten såklart.

Detta har jag sysselsatt mig med sedan mitt senaste inlägg.

  • Bakat tre olika satser cupcakes och recepten kommer att komma upp på bloggen med det första redan imorgon. Jag vet egentligen inte varför jag bestämde mig för att baka så mycket cupcakes, men jag tänkte nog att jag passar på när jag har tid. Jag tycker också, som sagt, om att göra cupcakes och speciellt att bjuda på dem. Det passade ju bra att jag bakade många, så kan jag bjuda till fler haha.
  • Haft besök av mina två kusiner samt mitt urgulliga kusinbarn på snart två år. Det har varit riktigt roligt, eftersom vi inte träffas så ofta. Det beror på att vi bor rätt så långt ifrån varandra. Jag måste också säga att jag har världens sötaste kusinbarn! ♥ Det är synd att jag inte kan träffa honom oftare...
  • Firat min mormors 91 års dag med en stor middag och tårta. Vi var 12 personer här, så det var ganska trångt vid bordet, men det tycker jag bara är härligt. Det är roligt att ha släkten samlad. Jag tycker förresten att det är häftigt att min mormor är så pass gammal, men ändå helt pigg. Vi firade också min kusins födelsedag, fast en annan dag, med alla cupcakes jag hade bakat.
  • Zumbat x 5, haha! Jag kan aldrig få nog av zumba, som ni kanske har märkt? ;)
  • Haft myskväll tillsammans med min fina vän Ellen och den myskvällen bestod av bastu, tacos, film och massa gott. Det måste göras om!
  • Spenderat tid med min andra fina vän Tilda och vi åt plättar med bl a. nutella och banan, drack te, pratade och hade det allmänt trevligt. Det var alltför länge sedan vi träffades sist, så det var roligt att spendera tid tillsammans.

Jag avslutar med att svara på en kommentar från Tilda:
Haha, det går bara bra ;) Jag hade faktiskt flera presentkort, men nu blir det hårdsparande fram till dess!

Vi hörs! ♥


Shoppingfynd i Luleå

Hej!

Vet ni vad? Det spricker upp ute och solen börjar att skina. När jag drog upp rullgardinen imorse så var det alldeles mulet och jag tänkte att det skulle bli en trist dag igen. Men så blev det ju inte som tur är! Om fem-tio minuter ungefär ska jag fara upp på Dundret tillsammans med min vän Matilda och åka slalom. Jag har dock en gnagande känsla av att molnen kommer att ta över igen, men jag hoppas att det inte stämmer.

Hela morgonen har jag fotograferat mina kläder som jag handlade i Luleå och här får ni se vad det blev.


T-shirt från Gina Tricot


Hålstickad tröja från Gina Tricot


Kort, lite oversized, t-shirt från H&M


Blus från Indiska
Jag längtar så mycket till sommaren när jag kan använda denna fina blus!


Jeans från JC


Leggings x2 från Gina Tricot


Presentpåsar, presentsnöre och muffinsformar från Lagerhaus


Närbild på presentsnöret och muffinsformarna


Ansiktsrengöring från The Body Shop


Födelsedagspresent till mormor från Glitter

Jag avslutar med en nytagen bild på mig.



Oj, nu måste jag skynda mig att byta om innan skjutsen anländer. Vi hörs!♥

Fullt upp + cupcakes

Hej!

Nu har jag äntligen tid för bloggen igen. Det var ett tag sedan sist, men jag har verkligen haft fullt upp sedan dess. Hela helgen spenderade jag åt min engelska bokrapport, som jag sent på söndag kvällen blev klar med. Det var underbart skönt att bli klar med den och kunna ta lov på riktigt. Jag älskar känslan av att bli klar med ett skolarbete; befrielse. Det var dock mindre roligt att jag missade det fina vädret som var hela helgen. Nu hoppas jag verkligen att det blir fint väder resten av lovet!

Gårdagen spenderade jag i Luleå tillsammans med min syster och mamma. Vi var där på en shoppingtur och jag hittade en hel del fina klädesplagg. Jag är mycket nöjd! Kläderna får ni se i ett blogginlägg imorgon (troligtvis).

Jag ber också om ursäkt för att jag inte la upp något recept i söndags. Men som sagt, så har jag haft fullt upp, men på söndag kan ni se framemot ett nytt recept igen. Denna vecka har jag tänkt att baka tre olika satser cupcakes. Jag passar på när jag har mycket ledig tid över. Jag har också fått frågan av vänner som skulle vilja ha cupcakes av mig och några vänner tänker jag överraska. Jag ser verkligen framemot att baka och testa nya cupcakes smaker. Det är det jag gillar med att baka cupcakes; att de går att göra i så många olika smaker och dekorationer.


Fyra av mina cupcakes verk, haha.

Nej, nu tänker jag slå av datorn och krypa ner i min renbäddade säng i mitt nymöblerade rum. Vi hörs!♥

Vår + sämst dag

Hej!

Det smälter på vägarna och droppar från taken och solen skiner i princip varje dag. Jag säger bara; äntligen börjar det att gå mot vår. Det är bara 29 dagar kvar till att jag anser att det verkligen är vår. Idag är det ju första mars och det betyder att de två värsta månaderna på året är över:januari och februari. Nu börjar det gå mot ljusare & varmare tider och jag känner mig mycket gladare & piggare. Våren är min absoluta favorit årstid tillsammans med sommaren förstås. Om ni inte förstår varför kan ni läsa det här http://onetreehillblom.blogg.se/2012/february/utkast-feb-9-2012.html

 
Våren i Japan under hanami säsongen är något som jag vill uppleva. Så vackert ♥

I förrgår (tisdag) var inte en bra dag för mig. Den var rent ut sagt sämst. Eller den började bra med en lång sovmorgon, men efter ett visst samtal med en lärare blev den sämst. Mitt humör sjönk till botten och jag kände mig så nedstämd. Jag förstår inte hur det kan vara så svårt att säga något positivt om mig. Det enda jag får höra är negativt, som hur dålig och tyst jag är osv. Jag blir så less på det och min självkänsla som inte är den bästa blir såklart ännu sämre. Hela gymnasietiden är negativt det enda jag har fått höra om mig av den här läraren.

Det är då tur att jag har så fina vänner som finns där för mig i alla lägen.♥ Jag är mycket tacksam över det! Extra tack till Fia, Meiri och Ebba som lyssnade och fick mig på mycket bättre humör.♥

Nä, nu måste jag ta tag i plugget. Vi hörs!

P.S Den där 30 dagars listan ska jag ta tag i ordentligt under lovet. Nu måste jag lägga all energi på skolarbeten om jag ska kunna vila ifrån skolan under lovet.


RSS 2.0