Tillbaka igen efter fyra månader!

Hej!
 
Jag blev helt förvånad när jag loggade in på bloggen efter sisådär två månader och upptäcker att jag har haft besöksrekord. Hela 79 unika besökare!! Jag har tidigare haft som mest ca 20 unika besökare, så det känns jätteroligt. Tusen tack alla som besöker min blogg även fast jag inte uppdaterar så ofta! ♥
 
Det har ju hänt en hel del sedan jag sist bloggade, så jag tänkte ta upp lite i stora drag vad jag har sysselsatt mig med.
 
1. Studentresa till Ayia Napa
 
Studentresan var ett perfekt avslut på gymnasietiden. Jag hade så roligt från början till slut, men resan blev inte som jag trodde att den skulle bli, fast på ett positivt sätt. Jag lärde mig nya saker om både mig själv och mina vänner. Saker som jag inte trodde fanns, men det förde oss bara närmare varandra. Jag längtar ofta tillbaka till denna resa. Vi var alla fem samlade en sista gång och vi hade ingenting att bekymra oss om. En vecka med bara roligheter. Jag saknar speciellt att dansa och sjunga som en galning på Grabbarna Grus varje natt, äta McNuggets mitt i natten, köpa gelato glass varje dag, äta frukost tillsammans och mycket mycket mer. Det är minnen för livet!
 
 
2. Studentbal
 
Lagom till studentbalen och själva studenten hade jag lyckats dra på mig en ordentlig förkylning. Hosta, ingen smak, snorig, ingen röst, osv, men det var bara att lägga det åt sidan och göra sig i ordning för bal. Jag började dagen med att fixa håret hos Linda på Clippet, sedan åkte jag förbi Sabine där jag fick låna smink och slutligen kom Meiri och sminkade mig. Så nästan alla mina zumbavänner var en del i att jag blev så fin. Det var så roligt att få klä upp sig så fint och jag är jättenöjd med hur jag såg ut.
 
Kvällen började hos Anna där vi drack lite champagne och blev fotade. Sedan bar det av till balen. Jag var faktiskt inte alls nervös, som jag var på balen i nian, utan det var bara roligt att gå röda mattan. Jag hade absolut kunna göra det igen och det var inte alls lika roligt inne på balen. Jag gick röda mattan tillsammans med Anna, Ellen, Josse och Lise och vi råkade hamna i NSD med en stor bild. Det hade jag inte förväntat mig. Vi hade också tur med vädret, eftersom solen kom fram när det var dags för balen.
 

3. Studentdagen
 
Efter tre år av hårt slit var det äntligen min tur att ta studenten. Dagen började med en tidig champagnefrukost hos Natha. Jag kunde inte njuta särskilt mycket av frukosten, eftersom jag inte kände någon smak, men det var roligt att träffas allihopa. Sedan åkte vi till skolan där våra mentorer pratade lite, vi skrev i varandras studentmössor, åt lunch tillsammans klassvis, osv. Till sist gick vi till sporthallen där själva avslutningen hölls och då kändes det verkligen att det var på riktigt. Äntligen var det vår tur att sitta i mitten av sporthallen och få all uppmärksamhet istället för att sitta på läktaren som åskådare. Det spelades dock ganska tråkiga och långsamma låtar, men allt blev mycket bättre när Josse höll sitt studenttal. Hon var så duktig!!

Sedan var det bara att vänta på att få springa ut. Det kändes som en lång väntan, men till slut var det äntligen dags. I det ögonblicket var det bara lycka! Jag hade dock svårt att hitta min familj, eftersom det var så mycket folk på skolgården, haha. Efter att vi alla hade blivit uppvaktade av våra familjer fotade vi oss tillsammans, alla fem vänner, så det slutade med att vi var sist kvar på skolgården och fick skynda oss till flaken. Tur att vi inte missa det, för det var så roligt att åka flak och sjunga och tuta i våra studenttutor som bara den.
 
Det blev en kort stunds vila hemma innan alla gäster kom för att fira mig. Fullt upp från morgon till kväll. Trots att jag var riktigt sjuk och inte kände någon smak och knappt hade någon röst var det världens bästa dag, för jag hade tagit studenten!! Jag avslutade studentdagen med nattklubb tillsammans med alla andra studenter. Tyvärr var det kallt och regnigt hela dagen.
 

4. Semester och jobb
 
Inte många dagar efter studenten åkte jag tillsammans med familjen till Hunnebostrand. Min favorit plats på jorden. Det var inte världens bästa väder under tiden jag var där, men det är som ändå skönt att bara vara där. Strosa runt bland klipporna, andas in den friska havsluften och höra måsarna skrika. Ett minus med att vädret var ganska dåligt var att havet inte hade värmts upp så mycket. Det var runt 18 grader de veckorna jag var där, men såklart badade jag ändå eftersom jag älskar det. Det är bara att vara i nog länge i vattnet så vänjer man sig. Det roligaste jag gjorde under semestern var att paddla kajak i Smögen. Jag älskar att paddla kajak och det var så fint att paddla bland kobbar och skär. Jag hann tyvärr bara vara i Hunnebostrand i två veckor innan det var dags för mig att åka hem och börja jobba.
 

Jag har jobbat under åtta veckor som semestervikarie på Top Bostäders ekonomiavdelning. Jag fick tre veckors introduktion och sedan skulle jag jobba själv i fem veckor. Under första veckan tänkte jag att jag aldrig kommer att klara det här jobbet. Det var så mycket nytt att lära sig och allting på en gång. Varje dag efter jobbet var jag helt slut i huvudet och jag förstod nästan ingenting, men det gick lättare och lättare. Till slut klarade jag det i princip själv. När jag slutade var min chef så nöjd med mig att jag fick ett fint tjänstgöringsintyg och så fick jag veta att jag skulle få komma tillbaka och jobba. Jag trivdes jättebra där.
 

5. DXR (Dundret Extreme Running)
 
Sista helgen i augusti anordnades DXR på Dundret. En helg med massor av idrottsaktiviteter som en halvmara runt Dundrets toppar, två kortare lopp runt World Cup spåren, zumba, löparskola, tipspromenad osv. Jag valde att ställa upp i DXH (Dundret Extreme Hinderbana), vilket var en 1000 meters hinderbana med olika tuffa hinder, eftersom jag tyckte att det verkade roligt. När det var dags att starta ville jag nästan hoppa av, eftersom jag tyckte att alla andra såg så vältränade ut, men jag tänkte att det var bara att göra mitt bästa. Det räckte till att jag tog mig till final och väl i finalen slutade jag på en fjärde plats av sju. Jag vet inte riktigt vad som hände, men jag är så stolt och nöjd över mig själv.
 
Jag var också med och ledde zumba med de andra instruktörerna. Perfekt uppvärmning inför DXH. En av låtarna ledde jag själv och det är jag också stolt och nöjd över. Det var första gången jag ledde en låt som instruktör och då måste man tänka på att visa stegen, t ex. om man ska gå till höger eller vänster, så att de som tränar har lätt att hänga med. Det är inte alls så enkelt som det kanske låter.
 
Svåraste hindret på DXH. Jag hade aldrig tidigare gått armgång, men jag klarade det båda gångerna. Det var många som inte klarade det och blev tvungen att göra 15 burpees. Jag tog många placeringar på det hindret.
 
Nu ska jag avsluta inlägget innan det blir alldeles för långt. Hädanefter kommer jag att försöka blogga oftare så att det inte blir dessa stora uppehåll och sedan ett långt inlägg med allt som hänt. Jag ska också försöka lägga in mer recept, nu när jag finns på http://www.hittarecept.se. Vi ses! ♥                                                  

RSS 2.0