Jul ♥

God Jul och Gott Nytt År!

Nu var det riktigt länge sedan jag senast bloggade, men det är så att jag har haft hemskt mycket skolarbeten. Ja, jag visade ju er en lista för ungefär 3 veckor sedan på allt jag hade att göra före jul. Nu blev några arbeten flyttade till efter jul och något arbete fick vi stryka helt, men ändå. Det är hemskt mycket med tanke på att vi nästan inte har haft några skolarbeten på hela hösten. Fast så är det ju alltid, så det kommer inte precis som någon överraskning. Jag har inte heller haft någon speciell blogglust.

I alla fall så har det inte hänt något särskilt sedan jag bloggade sist. Livet rullar på som vanligt och alldeles för fort nu för tiden. I mitt huvud är det bara september, men i verkliga livet är det redan december och jul. Jag har inte alls fått några julkänslor, även fast man fixar och trixar så mycket inför julen. Det känns som att jag får mindre och mindre julkänslor för varje år som går. Det är så tråkigt. Igår var det ju i alla fall julafton och den spenderade jag tillsammans med familjen som vanlilgt. Vi hade en fin och mysig julafton tillsammans med god mat och julgodis och så fick vi även fina julklappar. Jag är nöjd med julaftonen. Just nu har jag jullov fram till den åttonde januari, så det är väldigt skönt. Jag har några saker inplanerade under lovet och sedan får vi se vad mer jag hittar på.
Jag måste bara berätta att jag inte har tränat på två veckor! Senast det hände var nog i somras. Som många av er nog vet så är jag ganska så träningsberoende och det enda jag vill göra just nu är att träna. Jag vet att jag kan träna hemma, men jag tycker att det är mycket roligare att träna tillsammans med andra, på pass alltså. Det går inte just nu, eftersom det är juluppehåll. Ni kanske kan gissa att jag mest av allt saknar att dansa zumba? Jag har i alla fall fått träningskläder i julklapp och hela dagen har jag haft på mig mina nya träningstights. Det kanske säger något om min träningsabstinens? ;)
 
Strax blir det julmiddag hos mormor och morfar. Vi hörs! ♥

Zumba masterclass med Zumbatwinz Tania!

Hej!
 
Gårdagen var bäst, på alla sätt och vis. Jag hade så himla roligt hela dagen. Det var så att Tania Ginard från Zumbatwinz kom upp hit till Gällivare för att köra masterclass i 90 minuter. Hon hade också med sig zumba shopen, med en hel del zumbakläder, så det var extra roligt. Tania och hennes tvillingsyster Alicia är tillsammans Zumbatwinz och de var de första zumba instruktörerna i Sverige. De åker runt om i världen och sprider zumbaglädje, men de har även fasta klasser i Sverige.
 
På bara en vecka så hade våra duktiga zumba instruktörer ordnat detta event. Jag tycker att det är riktigt imponerande. Det var bra ordnat, trots den begränsande tiden, med discoljus, bra ljud och utlottning av priser. Hela eventet började i alla fall med att vi körde en medleyuppvärmning tillsammans med våra instruktörer och sedan var det dags för en timmas masterclass. Tania var grymt duktig och låtarna som hon körde var otroligt roliga. Det är alltid roligt att få chansen att köra zumba med någon ny.
 

Efter allt zumbande så var det dags för utlottning av priser och jag vann! Priset som jag vann var ett armband från Holy Heart Design av duktiga Tiina Ravelin. Jag är redan kär i armbandet. Det är så fint. Det roliga är att jag har önskat mig ett armband från Holy Heart Design i julklapp och så vann jag. Lite tur har jag ändå ibland.

Dagen avslutades med julbord uppe på Dundret tillsammans med Tania, hennes pojkvän och ungefär tio andra zumbisar. Jag hade faktiskt aldrig ätit julbord förut, om man inte räknar med julafton, så det kändes lite speciellt. Jag föredrar dock att äta julmat första gången på julafton. Det godaste på julbordet var lätt efterrätten, haha.
 
Jag bjöd Tania och hennes pojkvän på varsin cupcakes och de tyckte mycket om dem. Jag blir så glad när folk uppskattar mina cupcakes och säger hur goda de tyckte att dem var. Det är det bästa med att baka!  
 
Jag vill bara avsluta med att säga tusen tack till våra underbara zumba instruktörer som fixar och trixar så att vi här uppe i norr får uppleva hela zumba världen. Ni är bäst och vi älskar er! ♥

Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst

Godmorgon!

Eller ja, kanske inte godmorgon för de flesta av er, men i alla fall för mig. Jag börjar nämligen först klockan ett och slutar en timme senare. Så himla härligt! Mina dagar ser faktiskt ut så väldigt ofta. Jag kommer inte ens ihåg sist jag hade en dag med alla lektioner som står på schemat. Det är konstigt tycker jag, men jag ska väl inte klaga.

Jag har faktiskt inte något speciellt att berätta. Nu tänkte jag i alla fall äta frukost samtidigt som jag ser på det senaste avsnittet av julkalendern - Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst. Senast jag såg en julkalendern var 2003 när det var Håkan Bråkan och julkalendrarna efter det tyckte jag inte var något bra. Men julkalendern i år är ju jättebra, haha. Jag känner mig som ett litet barn igen, speciellt med tanke på att jag också har köpt Pocahontas för någon dag sedan. Carin 18 år ser på julkalendern och köper Disney filmer. Haha, men vem bryr sig egentligen?
Den här låten från Pocahontas tycker jag är så bra och jag kan nästan hela texten utantill. Tihi!


Men nu kanske jag borde sätta igång med det jag tänkte göra. Vi hörs! ♥

♥ World Cup Gällivare 2012 ♥

Hej!
 
Just nu har jag ett sjukt stressigt liv.. Jag har många gånger haft lust att bara lägga mig under täcket och strunta i allt fram till sommaren. Det är så att alla lärare har som vanligt bestämt att vi ska ha prov/inlämningar/redovisningar i deras ämne före jul. Jag förstår inte hur det kan vara så år ut och år in. Hur kan inte lärarna lära sig något av det och fixa ett fungerade system? Så att alla elever slipper jobba ihjäl sig när de är som mest trötta. Hojj, jag blir så irriterad! Jag tror att jag har närmare 15 uppgifter som ska in innan jul. Det är så många så jag har tappat räkningen.

Nu tänkte jag i alla fall berätta om förra helgen. Den var bäst på alla sätt och vis, eller ja, nästan bäst. Jag saknade en viss person, menmen så är livet. I alla fall så var det ju World Cup i längdskidor här i Gällivare. Enda sedan World Cup var över förra gången (2010) har jag längtat till nästa gång. Jag tycker att det är jätteroligt att se på längdskidtävlingar på TV och då kanske ni förstår hur roligt jag tycker det är att se det live? Så länge jag kan minnas har jag tyckt om att se på det. Det kanske beror på att jag faktiskt har tränat längdskidor i ungefär 10 år.

Jag tycker att det är så häftigt att lilla Gällivare får äran att ordna World Cup premiären. Det sätter oss på kartan i världen. Tävlingarna sågs ju faktiskt av 65 miljoner tv-tittare och 8000 besökare. Jag tycker också att det är så roligt att det är så många som är engagerade, både av att arbeta och att se på tävlingarna. Jag arbetade tillsammans med ungefär 300 andra frivilliga. Enligt mig hade jag det bästa jobbet. Jag och min vän Sara gick runt bland all media personal och serverade kaffe och smörgås. Ett lättsamt och trevligt jobb. Det bästa var att vi hade tillåtelse att vara på speciella områden där inte alla fick vara. Okej, det var inte det bästa. Det bästa var helt klart att vi fick gå in i Vinterstudion och ta en bild tillsammans med André Pops och gänget. Jag levde på det ögonblicket länge efteråt.   
Tävlingarna var riktigt spännande, både på lördagen och söndagen. Jag hejjade och skrek så att jag fick ont i halsen, haha. Hela helgen var så grymt bra och nu längtar jag som bara den till nästa World Cup! 


Nu ska jag strax iväg på julkonsert och det ska bli så mysigt. Vi hörs! ♥

RSS 2.0